Ik heb zelf geen kinderen, kom ik dan in aanmerking?

Ja, als nanny hoef je zelf geen mama te zijn. Jouw ervaring en affiniteit met kinderen zijn voor ons prioritair. Alsook de motivatie om op lange termijn aan de slag te gaan. Heb je een pedagogische achtergrond? Dan is dat een mooie plus!

Welke leeftijd heeft een nanny?

Een nanny bij Martha kan alle leeftijden hebben, van 18+ tot 70+. We vinden het echter wel belangrijk dat je voldoende ervaring hebt met kinderen. Daarom werken we bij voorkeur samen met mature mamafiguren.

Heb ik een eigen wagen nodig?

Ja, je hebt een eigen wagen nodig. Hier bestaan echter twee uitzonderingen op: 1) Je gezin voorziet een wagen voor jou. 2) Je gaat aan de slag bij een gezin op wandel-/fietsafstand.

Ik ben gepensioneerd, kan ik aan de slag als nanny?

Jazeker, je mag als gepensioneerde onbeperkt bijverdienen, op voorwaarde dat je 65+ bent of er een volledige loopbaan hebt opzitten. Als dat niet het geval is, moet je wel opletten hoeveel je verdient. Je kan de voorwaarden hier terugvinden of je kan contact opnemen met de Federale Pensioendienst op het gratis nummer 1765.

Kan ik nanny worden met een uitkering?

Natuurlijk, maar er zijn wel voorwaarden aan verbonden. Je doet het best even navraag bij de juiste uitkeringsinstantie: Ziekte-uitkering: bij je ziekenfonds Werkloosheidsuitkering: bij je vakbond of de Hulpkas voor Werkloosheid Wij zoeken dan samen een oplossing die niet nadelig is voor jouw specifieke situatie. Zo kan je werken zonder zorgen!

Kan ik Martha combineren met mijn huidige job?

Ja, dit kan deze wanneer dit praktisch combineerbaar is met je huidig uurrooster. Als nanny werk je grotendeels deeltijds en dit tijdens naschoolse uren. Doorgaans start je tussen 15u-16u en eindig je tussen 18u-20u.

Heb je als nanny een diploma nodig?

Neen, als nanny bij Martha heb je geen specifiek diploma nodig. Jouw ervaring en affiniteit met kinderen zijn voor ons prioritair. Alsook de motivatie om op lange termijn aan de slag te gaan. Heb je een pedagogische achtergrond? Dan is dat een mooie plus!