Wat zijn de volgende stappen na het intakegesprek?​

1 Offerte

Je ontvangt een mailtje met daarin jouw offerte op maat, alsook een simulatie van de maandfactuur en een samenvatting van de fiscale ruling waarop we ons baseren.

2 Ondertekenen offerte

Indien jullie graag de zoektocht willen opstarten, verwachten we dat de offerte ingevuld en ondertekend aan ons terugbezorgd wordt.

3 Opstartkost

Nadien zal er een factuur verstuurd worden met een uitnodiging tot het betalen van de opstartkost. Deze kost bedraagt €750 excl. btw en wordt gebruikt voor recruitment marketing op maat en de toewijzing van een persoonlijke recruiter voor jullie vacature. Houd er rekening mee dat deze opstartkost onder geen enkele voorwaarden terugvorderbaar is, ook niet wanneer er in uitzonderlijke situaties geen kandidaat gevonden werd voor jullie gezin. De enige uitzondering op deze regel is dat de opstartkost wordt terugbetaald wanneer de minimum afname van 546 uren werd voldaan.

4 Start zoektocht

Eens deze formaliteiten achter de rug zijn, starten we de zoektocht op naar jullie nanny.

5 Opvolging

Jullie zullen periodiek een update ontvangen met de status van de zoektocht.

6 Voorstelling

Eens we de geschikte kandidaat gevonden hebben, bellen we jullie op met het vreugdevolle nieuws. Tegelijk ontvangen jullie een profielschets van de kandidaat in jullie mailbox.

7 Kennismakingsgesprek

We zoeken een beschikbaar moment waarop de kandidaat zich kan komen voorstellen bij jullie thuis. Tijdens dit gesprek leren jullie elkaar wat beter kennen en stemmen jullie de verwachtingen af qua takenpakket en uurrooster.

8 Jouw nanny start

It’s a match! Je nanny start op en we brengen de administratieve formaliteiten in orde.

Zijn er nog vragen of onduidelijkheden?
Dan horen we die graag!
Tot snel!