Nanny worden? Zo werkt Martha!

Martha, wie? Martha is een nannyservice, gespecialiseerd in het plaatsen van nanny’s bij premium gezinnen. Maar hoe werkt Martha? Hoe zit het met je contracten en wat zijn de voordelen? In dit blogbericht lichten we de werking en voordelen toe.  

 

Martha: Onze werking

Martha is het kleine zusje van Nestor, het enige uitzendbureau in België dat zich specialiseert in 60-plussers en gepensioneerden. 

Martha zorgt er met andere woorden voor dat je officieel ingeschreven bent en verzekerd bent voor burgerlijke aansprakelijkheid en arbeidsongevallen. Wij zijn dus de juridische werkgever en zijn verantwoordelijk voor alle sociaal-juridische verplichtingen. De feitelijke werknemer is het gezin, zij geven de instructies over de taken die moeten uitgevoerd worden en over de dagelijkse werking in het algemeen. 

Als nanny via Martha werk je onder het bediendestatuut op basis van uitzendcontracten, die Martha steeds op tijd voor je aanmaakt. Op het einde van de maand worden je geleverde prestaties opgevraagd per mail, enkele dagen later mag je jouw loon netjes verwachten op je rekening. 

 

Jouw maandelijkse verloning ziet er als volgt uit: 

  • Bruto uurloon x gepresteerde uren 
  • Vakantiegeld
  • Kilometervergoeding (woon-werkverkeer en werk-werkverkeer)

 

Wanneer je minimaal 494 uren gewerkt hebt, ontvang je op het einde van het jaar een eindejaarspremie.

Ben je nog niet gepensioneerd? Dan bouw je via Martha verder aan je pensioen. Ben je wel al gepensioneerd en wil je bijverdienen als nanny? Geen zorgen! We houden proactief een verhoogde bedrijfsvoorheffing af van 23% om onaangename verrassingen te voorkomen wanneer je je belastingbrief ontvangt.

 

Voorwaarden om als nanny aan de slag te gaan

Als nanny vink je onderstaande voorwaarden moeiteloos af: 

  • Je werkt op weekbasis minimaal 13 uur, hiernaast werk je minstens 3 uur opeenvolgend.
  • Je gaat aan de slag bij één gezin in je buurt, dit op lange termijn (min. 1 jaar).
  • Je bent in het bezit van een eigen wagen en rijbewijs, tenzij je in een stadskern woont en dit geen vereiste is voor het gezin. 

 

Nanny worden via Martha, een goede keuze!

Martha: specialist en marktleider 

Martha is het grootste nannybureau van België en sinds 2017 specialist in het plaatsen van nanny’s bij gezinnen. Gezinnen bieden zich in grote hoeveelheid aan om zich via Martha verder te laten helpen. 

Flexibele werkomgeving

Martha houdt rekening met je beschikbaarheid qua dagen en uren tijdens de zoektocht naar een geschikt gezin. Dankzij deze flexibiliteit kan jij je job als nanny op de best mogelijke manier uitoefenen wat voordelig is voor jou en het gezin. 

Persoonlijke begeleiding

Bij Martha krijg je een vast contactpersoon toegewezen die jou zal begeleiden doorheen jouw volledige traject als nanny. Verder zorgen we voor een flexibele werkomgeving die je op heel weinig plekken terugvindt.

Heb jij interesse in een job als nanny? Neem dan contact met ons op, wij leren je graag beter kennen en helpen je graag met je nieuwe uitdaging als nanny!

Geef een reactie

Geef een reactie