Category:

Help! Mijn kind heeft een driftbui. Wat moet ik doen?

10 februari 2022 in Tips voor (groot)ouders, Werken als nanny

Het overkomt elk gezin wel eens, om welke reden dan ook heeft je kind een hevige driftbui. Hoe ga je hier nu het beste mee om? Nanny Lucienne, ervaringsdeskundige heeft enkele tips voor jou!

1) Alleen kalmte kan je redden. 🧘🏻‍♂️

Mijn gouden tip? Blijf kalm en ga niet mee in de driftbui van het kind. Door zelf boos te worden geraakt het kind nog meer van slag. Bovendien kopiëren kinderen jouw gedrag, door kalm te blijven leert een kind hoe hij zich moet gedragen in een volgend conflict.

2) Even een time-out. ⏱

Midden in een driftbui is een kind amper tot niet aanspreekbaar. Laat het kind daarom even uitrazen op een veilige plek of een ‘kalmeerhoek’. Merk je dat het kind al iets kalmer is? Dan is het jouw moment! Maak tijd voor het kind en bied een luisterend oor.

3) Bied een luisterend oor. 👂🏻

Probeer te begrijpen waarom het kind een driftbui heeft. Boosheid komt vaak door een gevoel van machteloosheid. Door te gaan luisteren wat er precies aan de hand is, voelt een kind zich minder alleen en zal de driftbui ook sneller over gaan.

4) Bepaal grenzen en wees consequent. 🤚🏼

Bepaal grenzen, indien van toepassing met de ouders en overloop ze samen met het kind. Naast het stellen van grenzen, is de consequente naleving hiervan even belangrijk. Heeft je kind de neiging om grenzen op te zoeken? Geef dan aan welk gedrag je wél wil zien in plaats van het gedrag af te keuren. Blijft het kind je uitdagen? Geef dan aan dat je boos bent, leg uit waarom en wat je zou willen dat er verandert. Heeft dit geen effect? Haal dan aan welke consequenties er zullen volgen. Tot slot is het ook belangrijk dat je goed omschrijft welk gedrag je afkeurt (bv. “Je mag niet slaan.”) in plaats van het kind zelf (bv. Je bent niet flink).

Elk kind is natuurlijk anders, maar met deze vier tips pak jij een driftbui op een pedagogisch correcte manier aan.

Klinken deze tips bekend in de oren? Of heb je er zelf nog enkele?
Dan ben jij misschien de perfecte nanny waar wij naar op zoek zijn. Schrijf je in via onderstaand formulier om meer informatie te ontvangen of ontdek meer op onze website!

Veel succes!

 

 

 

 

Aan het werk tijdens arbeidsongeschiktheid

27 april 2021 in Werken als nanny

Stilzitten is moeilijk, vooral wanneer je eigenlijk wil werken, maar nog niet kan of mag. Na een periode van langdurige arbeidsongeschiktheid en de hieraan gekoppelde stapsgewijze recuperatie voel je de zin en kracht om opnieuw aan de slag te gaan. Maar kan dit zomaar? Wat is de procedure, wat met je uitkering en waar kan je terecht? In dit blogbericht vind je een antwoord op deze vragen. 

Werken tijdens arbeidsongeschiktheid of invaliditeit, kan dit? 🩺

Ja, dit kan zeker mits de goedkeuring van een adviserend geneesheer van je ziekenfonds. Deze maakt aan de hand van een re-integratieonderzoek een inschatting naar een mogelijke heropstart van werk. Op basis van het resultaat wordt bepaald of verdere controles nodig zijn of dat de re-integratie kan opgestart worden. Dit gebeurt bij voorkeur bij je huidige werkgever, maar kan ook ingevoerd worden bij een andere werkgever.

Bv. Wanneer je werkt als inpakker voor een logistiek bedrijf, maar je wegens rugproblemen het werk niet voort kan zetten, is het toegestaan het werk te hervatten bij een andere werkgever waarbij geen fysieke inspanning verricht moet worden.  

Kan ik mijn uitkering behouden? 💸

Wanneer je het werk hervat, kan het loon onder bepaalde voorwaarden gecumuleerd worden met je uitkering: 

1) Wanneer je werkhervatting niet meer dan 20% van een voltijds uurrooster overschrijdt, behoud je het recht op je volledige ziekte-uitkering.

2) Wanneer je werkhervatting meer dan 20% van een voltijds uurrooster overschrijdt, behoud je het recht op een deel van je uitkering, afhankelijk van het aantal gepresteerde uren (ten opzichte van een voltijds uurrooster) – 20%. 

Het is de taak van je werkgever om elke maand een attest aan je ziekenfonds te bezorgen, met daarop de vermelding van je gepresteerde uren en loon. 

Aangepast werk 🧑🏻‍💻

Je huidige werkgever is verplicht om je aangepast werk te geven binnen dezelfde onderneming. Is dit onmogelijk, dan volgt een einde van de arbeidsovereenkomst door medische overmacht. Je werkgever dient dit grondig te motiveren. Op basis van het advies en de voorwaarden van je adviserend geneesheer kan de zoektocht naar een aangepaste bijverdienste eindelijk starten! 

Belangrijk hierbij is om te kiezen voor een bijverdienste die inspeelt op het advies en dus rekening houdt met je fysieke en/of mentale capaciteit. Zo kan je bijvoorbeeld zoeken naar een administratieve job wanneer je niet goed meer te been bent of een blijvend rugprobleem hebt en kiezen voor een bijverdienste in een broodjeszaak of kinderdagverblijf wanneer je moeilijkheden hebt met de huidige digitalisering, wat voor velen stress veroorzaakt.  

Een ruim aanbod aan deeltijdse tewerkstellingen vind je bij Nestor, een uitzendkantoor gespecialiseerd in 50-plussers en gepensioneerden. 

Een bijverdienste als nanny, jouw ideale oplossing? 👧🏼

Als nanny kies je bewust voor een fysiek lichte job zonder zorgen, die heel natuurlijk aanvoelt. Het opvoeden en zorgen voor kinderen is iets wat niet aangeleerd kan worden, maar voortvloeit uit eigen ervaring en dat maakt een bijverdienste als nanny net zo toegankelijk voor velen! Wij sommen nog enkele voordelen voor jou op: 

Op maat van jouw fysieke en mentale capaciteit 

Gedaan met zorgen over de steeds moeilijkere technologieën of de zware lichamelijke druk. Het is tijd voor een ontspannen tewerkstelling op maat van jouw eigen capaciteiten. Last van je schouder? Dan zijn lagere-school kinderen vast een betere optie voor jou dan een peuters of baby’s. 

Geen specifiek diploma of voorafgaande opleiding nodig 

Om aan de slag te gaan als nanny staat jouw eigen ervaring met kinderen boven eender welk soort diploma of opleiding. Ben je een (groot)moeder, gek op kinderen en bereid om je te engageren op lange termijn? Dan ben jij misschien wel een ideale nanny!

Administratieve ontzorging

Jouw werkgever regelt jouw aangiftes op maandelijkse basis en bezorgt ze aan je ziekenfonds. Het enige wat jij moet doen is op het einde van de maand jouw gepresteerde uren doorgeven, alsook het aantal dagen dat je afwezig was tijdens je normale uurrooster door ziekte of verlof. 

Klaar voor een nieuwe start? Twijfel niet langer en ga op zoek naar jouw bijverdienste op maat via Nestor of Martha

4 redenen waarom een bijverdienste als nanny interessant is voor jou!

25 maart 2021 in Werken als nanny

1) Mamafiguren aan de macht!

Stel, je kinderen zijn het huis uit en je komt op een keerpunt in je leven waar je na grondige overweging eindelijk beslist om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Je begint vol goede moed aan de zoektocht en beslist om een bijverdienste te zoeken die je nauw aan het hart ligt.

Eens de zoektocht naar een nieuwe bijverdienste gestart is, begint de realiteit door te sijpelen. Je botst al snel tegen enkele pijnpunten die de Vlaamse arbeidsmarkt typeren. Je wordt opzijgeschoven door een jong spring in’t veld, je mist relevante ervaring of je ontbreekt het juiste diploma… Als nanny krijgen deze zogenaamde pijnpunten een andere betekenis en worden mamafiguren met een flinke portie levenservaring eindelijk in de voordelige positie gesteld die ze verdienen. Want zeg nu zelf, de beste leerschool als nanny bestaat ongetwijfeld uit het grootbrengen van eigen (klein)kinderen.

2) Volledig op maat van eigen agenda

Een allesbepalende factor tijdens de zoektocht naar een bijverdienste is zonder twijfel je eigen beschikbaarheid. Je vrije tijd nuttig invullen lijkt vaak heel gemakkelijk, maar niets is minder waar. Hoe druk jouw agenda wordt en op welke momenten je werkt, bepaal je als nanny volledig zelf. Een nanny werkt grotendeels deeltijds, wat voldoende ruimte en flexibiliteit biedt om je professionele en persoonlijke agenda mooi te laten inspelen op elkaar. Zo kan je nog steeds op maandagvond gaan bloemschikken en donderdagnamiddag Spaanse les volgen.

3) Een welgekomen extraatje

Niets is voor niets, maar stel je voor dat je een bijverdienste hebt die niet aanvoelt als werken, klinkt geweldig toch? Een nanny vult haar werkdagen met taken die natuurlijk aanvoelen, waarbij ontspanning en de zorg voor kinderen centraal staat. Daar tegenover word je als nanny bij Martha correct verloond. Je verdient jaarlijks minimaal €7.000 bij! Begin jij al te dromen over de potentiële bestemmingen van dit extraatje?

4) Combineerbaar met een uitkering

Een nanny heeft een uiteenlopend profiel, maar wat alle nanny’s gemeen hebben is hun ongelooflijk groot en warm hart voor kinderen. Je bent ook nooit te oud om nanny te worden! Wettelijk gepensioneerden moeten vaak wennen aan de grote hoeveelheid vrije tijd die ze hebben en snakken bijgevolg naar een nuttige invulling hiervan. Wat kan je beter doen dan nanny worden? Een bijverdienste als nanny is perfect combineerbaar met een pensioenuitkering. Ook wanneer je op vervroegd pensioen bent kan je beperkt bijverdienen als nanny.

Ook personen die arbeidsongeschikt verklaard zijn vinden hun weg terug naar de actieve bevolking als nanny. Een voorwaarde die de tewerkstelling voorafgaat is uiteraard de goedkeuring van een arbeidsgeneesheer. Eens deze formaliteit achter de rug is, kan de zoektocht naar een geschikt gezin starten, rekening houdend met de fysieke capaciteiten van de nanny.

Tot slot kunnen dames die genieten van een werkloosheidsuitkering aan de slag als nanny. De voorwaarden en afspraken hieromtrent dienen vooraf besproken te worden met de vakbond of Hulpkas Voor Werkloosheid.

Nanny worden, iets voor jou?

Ben jij gek op kinderen of zoek je een leuke bijverdienste in jouw regio? Het kan als Martha nanny! Ervaring met kinderen en motivatie op lange termijn? Dan ben jij de ideale Martha!